Bakan yerine teyze

İsveç hükümetinin düzenlediği geceye, eski Çevre Bakanı Margareta Winberg yerine yanlışlıkla adaşı olan emekli bir kadın çağırıldı. Aile fotoğrafına da giren kadın 'Davet ettiler geldim, kimse uyarmadı, yemekler harikaydı.' dedi.

Vatan gazetesinin haberine göre; isim benzerliği, İsveç'te dün bir kriz yaşanmasına sebep oldu. İsveç hükümetinin çevre sorunlarına dikkat çekmek için başkent Stokholm'de bakanlar ve emekli diplomatlar için düzenlediği yemekte, eski Çevre Bakanı ve Brezilya Büyükelçisi Margareta Winberg yerine, fizik tedavi uzmanı olarak uzun yıllar çalıştıktan sonra emekliliğin tadını çıkaran Margareta Winberg davet edildi. Hükümetle hiçbir bağlantısı olmamasına rağmen davet aldığına çok şaşıran Winberg "Davet mektubunda ismim ve adresim yazıyordu. Pek düşünmedim ve geceye katıldım" dedi.

TERÖR TEHLİKESİ

Çevre konulu bir davet olduğunu bildiğini söyleyen Winberg "Eski bir işverenimin beni çağırdığını düşündüm" dedi. Başbakanlık ofisinin de bulunduğu Rosenbad'a gidince kapıdaki görevliler hatanın farkına vardı. Fakat 67 yaşındaki kadına durumu belli etmeden yemeğe davet ettiler. Diplomat Winberg'in yerine oturan ve bakanlarla sohbet eden kadın "Yemek çok güzeldi. İnsanlarla sohbet ettim, çevre hakkında birçok şey öğrendim" dedi. Fakat Winberg'in rahatlıkla hükümet binasına girmesi güvenlik tartışmalarını da beraberinde getirdi. İsveç basını "Bir kadın buraya rahatlıkla girerse teröristler de girebilir" yorumunda bulundu.

DİPLOMAT: ADAŞIMIN SEVİNMESİNE MUTLU OLDUM

İsim benzerliği yüzünden bakanlık yemeğine katılamayan eski diplomat Winberg "Ben hayatım boyunca bakanlarla yemek yiyip, Rosenbad'da davetlere katıldım. Sayın Winberg ise daha önce hiç katılmamış. ilk defa gitmesine ve memnun kaldığına sevindim. Böyle ufak tefek hatalar olabilir" dedi. Gece sonunda çok yorulduğunu söyleyen emekli fizik tedavi uzmanı "Buna rağmen her şey inanılmazdı" dedi.

Kaynak: www.haber5.com

www.alininteki.com

rss

Nükteli Sözler

Geçmiş

Mutlak kesin olan tek şey gelecektir; çünkü geçmiş sürekli olarak değişir. (Sırp Atasözü)
Devamını oku

Hayat ve intikam

Canımı yakanlardan intikam almayı düşünmedim hiç, hayat benden daha yaratıcı. (Simone de Beauvoir) 
Devamını oku

Yaran Facebook İletileri

Biz kazandık

Camide sünnet kılıyoruz. Yanımda bir adam ve küçük oğlu var. Çocuk bizi izliyor. Adam benden önce selam verince, çocuk: Babaa biz kazandık, dedi.
Devamını oku

Komik Gifler

Komik Yazılar

Tavuk karşıdan karşıya niçin geçer?

CEVAPLAR: René Descartes: Yolun öbür tarafına geçmek için. Eflatun: Kendi iyiliği için. Çünkü gerçek, öteki taraftadır. Aristoteles: Karşıdan karşıya geçmek tavuğun doğasında vardır. Karl Marx: Çünkü bu tarihsel olarak kaçınılmazdı. Hipokrat: Pankreasının aşırı salgısı nedeniyle. Martin Luther:...
Devamını oku

Mahkemelik hayvanlar

Belki komik ve mizahi değil ama acı da olsa gülümseten bir takvim yaprağı arkası yazısı paylaşmak istiyorum: Avrupa'da çok oldukları ve ortalıkta serbestçe gezdikleri için, yargılanan hayvanlar arasında domuzların sayısı kabarıktır. 1864'te Slovenya'da bir çocuğun kulaklarını kemirip yiyen bir...
Devamını oku

Bir çocuğun Ramazan günlüğü

1. Gün: Bugün evde bir acayiplik var. Herkes kahvaltıdan önce sessizce işine, okuluna gidiyor... Önce diyet yaptıklarını sanmıştım. Akşama doğru hepsi sessizleşiyor. Sofrayı hazırlayıp ezanı bekliyorlar. Başka zaman, susmak bilmeyen ablamın bu hâli içten içe güldürüyor beni. Niye böyle...
Devamını oku