Bize bizden gayrı dost yok II

 

 

-         kızım, şu gazeteyi, bahusus altını çizdiğim satırları görünücek şekilde bizim “muhalif”in masasına koyar mısın? okusun kerata, askeri erkan, devlet ciddiyeti ile yeni cumhurbaşkanına nasıl  selam durmuşlar, görsün küçük bey..

-         peki babacım..tamam..

-         memlekette yanlış anlaşılan bişey var..neymiş efendim, bizim ordumuz “darbeci” dolayisiyle demokrasimiz önündeki en mühim engelmiş..tabi bu umumi bir kanaat değil..babıalideki, sözüm ona bazı liberal kalemşorlar, eski tüfek marksistler ve neseplerini nevi beşer, vatanlarını kürei arz olarak ilan eden  ne idüğü belirsiz muharrir tayfasından başka pek yok öyle düşünen..bunlar fildişi kulelerinden ve de hariçten gazel nevinden maval okuyorlar..efkarı umumiye nasıl bilmezler..onlar için istanbul ile ankara’dan ibarettir memleket..anadolu, taşradır bu zevat için..bu sebeple vatandaşın hissiyatını tahayyül dahi edemezler ki ona tercüman olsunlar..mesela yıllardır milletin en güvendiği kurum hala niçin ordumuzdur..anlıyamazlar..ben kızmıyorum bile sözlerine..ne derlerse desinler..halkımız zekidir bizim, hem çok zeki..bu milletin zekasını alaya alanlar dönüp aynaya baksınlar bence..

-         baba ben de orduya güveniyorum..ordumun güçlü olması bana güç ve güven veriyor..adı üstünde silahlı kuvvetler, güvenlik kuvvetleri..evimde huzur içinde uyumam için bu kurumlar birer zorunluluk..tabi kışlada kaldıkları sürece..işte bu gücün bir gün bana yönelmemesi için de hukuka ve sivil inisiyatife yani demokratik kurumlara ihtiyaç duyarım.. orduya güvenmek başka onu ülkenin yegane meşru ve millî gücü olarak kabul etmek başka..hem nasıldı o reklam..aa “kontrolsüz güç, kontra güç” müydü..

-         yaa demek öyle zannediyorsun..peki yavrum söyle bakalım..ııı sence ordunun savunma vazifesi, sadece ilan edilmiş bir  savaşla mı tezahür eder..asker yalnızca savaş zamanında mı nöbet tutmalıdır..sulh içinde yaşadığımız halde neden binlerce vatan evladını savaş eğitimi için silah altına alıyoruz..bak sen 12 eylül askeri müdahalesini tecrübe ile yakinen biliyorsun..

-         evet onu da..28 şubatı da ve nihayet prematüre e-muhtırayı da..

-         sabırlı ol bakalım..sırayla gidelim..12 eylül öncesini biliyorsun..öğrenciler, sanatçılar, yazarlar ve tamamen suçsuz sıradan insanlar, terörist yöntemlerle üstüne üstlük gündüz gözüyle katlediliyordu..semt semt, mahalle mahalle sözde kurtarılmış bölge haritaları çiziliyordu..sivil idare tam bir acziyet içinde..nihayet ordu yönetime el koydu..olağan üstü hal ilan etti..ve bıçakla kesilir gibi olaylar birden kesildi..kötü mü oldu yani..bakmayın siz şimdi 12 eylül’ü ve devrin komutanlarını topa tutanları..tabi işlerine gelmiyor eylül’ün 11’ni, 10’nu efendim ağustos ve temmuz’u vs. hatırlamak..müdahalenin tek taraflı tabiatiyle hissi  edebiyatını  yapıyorlar yalnızca..handiyse bir yeni dünya tragedyası vücuda getirecekler..

-         iyi de baba..sen de gayet iyi biliyorsun o zamanlar dünya sosyalizmin çekim alanına girmişti..yalnızca türkiye’de değil balkanlarda, avrupa’da da benzer sıkıntılar yaşandı.. ama illaki militarist yöntemlerle mi böyle krizleri atlatmak zorundayız..neden her defasında demokrasimize zarar veren savunma refleksleri geliştiriyoruz..

-         demokrasiye zarar vermek ha..sen de mi öyle tabir ediyorsun..pes doğrusu..nasıl olur da bizzat demokrasinin yani laik, sosyal hukuk devletinin en güçlü garantörü olan ordunun müdahalelerini bu şekilde tesmiye edersin..bu ülke nasıl kuruldu..bilmiyor musun..pekala biliyorsun ama nedense bu bilgi pek bişey ifade etmiyor sizin için değil mi..şimdi beni çok iyi dinlemeni istirham ediyorum: BU VATAN BİR AVUÇ ÇILGIN TÜRKİYELİ TARAFINDAN KURULMUŞTUR! DAHA AZ ÇILGIN HİÇ KİMSE, BU ÜLKEYİ YIKABİLECEĞİNİ AKLINDAN BİLE GEÇİRMESİN! O KADAR!!!ANLAŞILDI MI!!!

-         tamam babacım..sakin ol..kim istiyor ki ülkeyi yıkmayı..bak maazallah tansiyonun çıkacak yine..ooo bak saat yediyi geçmiş..haberleri izleyelim hadi..yok yok şimdi haberler de bu tartışmanın üstüne..hayallah..şey babacım diyorum ki acaba yemek mi..

-         tamam kızım..asıl sen sakin ol..yok bişeyim ya benim..turp gibiyim evelallah..yalnız sahile insem fena olmaz sanırım..biraz hava alırım biraz da deniz kokusu..

-         peki babacım..hem bakarsınız behice hanımla da karşılaşırsınız..

-         rica ederim bana bir daha imalı imalı hanımefendiden söz etmeyin..kurt kocayınca böyle mi olmalı ya hu..gevezelik ediciğine koş fularımı ütüle..

-         peki yakışıklı babam benim.. derhal.. 

www.alininteki.com

rss

Nükteli Sözler

Geçmiş

Mutlak kesin olan tek şey gelecektir; çünkü geçmiş sürekli olarak değişir. (Sırp Atasözü)
Devamını oku

Hayat ve intikam

Canımı yakanlardan intikam almayı düşünmedim hiç, hayat benden daha yaratıcı. (Simone de Beauvoir) 
Devamını oku

Yaran Facebook İletileri

Biz kazandık

Camide sünnet kılıyoruz. Yanımda bir adam ve küçük oğlu var. Çocuk bizi izliyor. Adam benden önce selam verince, çocuk: Babaa biz kazandık, dedi.
Devamını oku

Komik Gifler

Komik Yazılar

Tavuk karşıdan karşıya niçin geçer?

CEVAPLAR: René Descartes: Yolun öbür tarafına geçmek için. Eflatun: Kendi iyiliği için. Çünkü gerçek, öteki taraftadır. Aristoteles: Karşıdan karşıya geçmek tavuğun doğasında vardır. Karl Marx: Çünkü bu tarihsel olarak kaçınılmazdı. Hipokrat: Pankreasının aşırı salgısı nedeniyle. Martin Luther:...
Devamını oku

Mahkemelik hayvanlar

Belki komik ve mizahi değil ama acı da olsa gülümseten bir takvim yaprağı arkası yazısı paylaşmak istiyorum: Avrupa'da çok oldukları ve ortalıkta serbestçe gezdikleri için, yargılanan hayvanlar arasında domuzların sayısı kabarıktır. 1864'te Slovenya'da bir çocuğun kulaklarını kemirip yiyen bir...
Devamını oku

Bir çocuğun Ramazan günlüğü

1. Gün: Bugün evde bir acayiplik var. Herkes kahvaltıdan önce sessizce işine, okuluna gidiyor... Önce diyet yaptıklarını sanmıştım. Akşama doğru hepsi sessizleşiyor. Sofrayı hazırlayıp ezanı bekliyorlar. Başka zaman, susmak bilmeyen ablamın bu hâli içten içe güldürüyor beni. Niye böyle...
Devamını oku