Bize bizden gayrı dost yok XII

 

 

-         geçin evladım geçin rica ederim şu sözde tragedyaları..

-         dede nasıl “sözde” imiş..çocuk ağlamış resmen daha ne..isterse ağlamamış olsun..ödül alacağı anda bu şoku ona yaşatmak başlı başına bi trajedi değil mi zaten..

-         ne sanıyordu onu oraya çıkaranlar söyler misin..burası türkiye! iran değil! kurallara uyacak herkes..

-         dede..diyelim öyle..yani bu bi kural hadisesi..ama yazılı olmayan..evrensel kurallar vardır bi de..nezaket gibi..sağ duyu gibi..o çocuğa böylesi bir travma yaşatmak ne kadar insani..sen söyle..

-         kusura bakma ama onu ben değil..o kızcağızı oraya çıkaranlar düşünecekti..meydan okuma mahalli değildir resmi törenler..ya hiç katılmayacaksın..ya da adam gibi..teamülleri dikkate alarak orada bulanacaksın..bak rahmetli ecevit nasıl kızmıştı genel kurula kural ihlali yaparak giren millet vekiline..sayın ecevit’in nezaketinden kuşkun yoktur heralde..türkiye onun kadar ince bir lider görmedi..meseleyi etraflıca düşünmüyorsunuz..devlet ciddiyeti bazen çok sert çıkışlar yapmanızı gerektirebilir..karıncayı dahi incitemiyorken gerektiğinde savaş kararı alırsınız..ve o kararla binlerce insan ölür..neden peki..vatan için pek tabii..şu toprakların üzerinde hür ve mes’ud bir hayat sürebilmek uğruna..

-         hür ve mesut demek ki..sence türkiyeli insanların tümü hür ve mesut mu yaşıyor şimdi..yo dede hayır..bu, tıpkı çocuklarına şiddet uygulayan ve bunu da onların selameti için yaptığını iddia eden kötü bir babanın traji-komik durumuna benzedi şimdi..kahvede pandiklerler adamı gıkı çıkmaz ama evde karısına kızına efelenir..

-         evladım bak sen de şu zibidi herifle dolaşa dolaşa onun gibi edepsizleşmeye başlamışsın..pandik de neymiş ulan..adam gibi konuş..hem kim pandik atabilmiş ki bize..bak beni de alıştırdı..fesupanallah ya hu..daha neler..pandikmiş..

-         ya kızma hemen dede..örnek verdik işte ne var yani he he he..ama sen de var ya hiç kaçırmıyorsun..bi baktım zeytin olmuş üste çıkmışsın..

-         emree..emree..bak iki oldu..rica ederim gökhanlaşma..edebini muhafaza et ulan..başlatma şimdi çatalına zeytinine..doğru konuş ulan..

-          peki peki..sakin ol..ya şu mizah dergisinin haberine ne dersin..daha önce först leydiye dil uzatan adamlar başladı birden “türbana özgürlük” çığlıkları atmaya..

-         kim bilir nasıl tehditler aldılar da mecbur hissettiler..şu hükümet gitmeden ülkeye gerçek hürriyet gelmeyecek..sindirdiler ya hu..ben bile tanıyamaz oldum bizim basını..

-         sizin özgürlüğünüz yeniden ne zaman mümkün olur bilmem de şu türbanlılara bu hükümet bile sahip çıkmadı bi türlü..

-         daha ne sahip çıksın..türban çankaya’ya girdi..rüyalarında görseler inanamazlardı..

-         çankaya’ya girse ne yazar..üniversite amfilerine giremiyor..sorun da bu zaten..kaç türbanlı cumhurbaşkanı olmak için okuyor ki..amaç o değil yani..bırak üniversiteyi..ösym’nin sınavlarına bile alınmıyorlar..

-         işte zamanında da alınmasaydı..bu gün çankaya’ya da giremezdi..

-         hımm zararın neresinden dönülürse kardır yani..öyle mi..

-         hayır efendim el elin eşeğini ıslık çalarak çağırırmış..oldu mu..

-         haahhhhaaahahahahaa

www.alininteki.com

rss

Nükteli Sözler

Geçmiş

Mutlak kesin olan tek şey gelecektir; çünkü geçmiş sürekli olarak değişir. (Sırp Atasözü)
Devamını oku

Hayat ve intikam

Canımı yakanlardan intikam almayı düşünmedim hiç, hayat benden daha yaratıcı. (Simone de Beauvoir) 
Devamını oku

Yaran Facebook İletileri

Biz kazandık

Camide sünnet kılıyoruz. Yanımda bir adam ve küçük oğlu var. Çocuk bizi izliyor. Adam benden önce selam verince, çocuk: Babaa biz kazandık, dedi.
Devamını oku

Komik Gifler

Komik Yazılar

Tavuk karşıdan karşıya niçin geçer?

CEVAPLAR: René Descartes: Yolun öbür tarafına geçmek için. Eflatun: Kendi iyiliği için. Çünkü gerçek, öteki taraftadır. Aristoteles: Karşıdan karşıya geçmek tavuğun doğasında vardır. Karl Marx: Çünkü bu tarihsel olarak kaçınılmazdı. Hipokrat: Pankreasının aşırı salgısı nedeniyle. Martin Luther:...
Devamını oku

Mahkemelik hayvanlar

Belki komik ve mizahi değil ama acı da olsa gülümseten bir takvim yaprağı arkası yazısı paylaşmak istiyorum: Avrupa'da çok oldukları ve ortalıkta serbestçe gezdikleri için, yargılanan hayvanlar arasında domuzların sayısı kabarıktır. 1864'te Slovenya'da bir çocuğun kulaklarını kemirip yiyen bir...
Devamını oku

Bir çocuğun Ramazan günlüğü

1. Gün: Bugün evde bir acayiplik var. Herkes kahvaltıdan önce sessizce işine, okuluna gidiyor... Önce diyet yaptıklarını sanmıştım. Akşama doğru hepsi sessizleşiyor. Sofrayı hazırlayıp ezanı bekliyorlar. Başka zaman, susmak bilmeyen ablamın bu hâli içten içe güldürüyor beni. Niye böyle...
Devamını oku