Bize bizden gayrı dost yok! XI

 

 -         babacım ne dersiniz çoktandır yapmıyoruz..iett otobüslerini kullansak bu kez..dolmuşta zor oluyor konuşmak..artı otobüs çok daha zengin malzemeler sunuyor bize..

-         yoruluyoruz kızım..öyle eskisi gibi saatlerce ayakta yolculuk yapamıyor baban..hem otobüse ne hacet..oturalım balkona ordan oynayalım çok istiyorsan..

-         hayır babacım..olur mu hiç..yakından görmen gerekir insanları..bakın arabayla ilk durağa gideriz..hem oturmuş oluruz..yorulmazsınız..hem de şöyle hakim bi mevziye konuşlanırız..son durakta iner gerisin geri ve yine oturarak döneriz..arabayla da eve geliriz..

-         hıh bak işte bu olur..hadi akşama kalmayalım..koş hazırlan hemen..

.    ............

 - kızım şu kitap okuyan çocuk için ne diyorsun..

-   bence lise sonlarda..kendisinin sıra dışı olduğuna inanıyor..arkadaşları harıl harıl öss için çalışırken o roman okumayı daha anlamlı bir eylem olarak gördüğü mesajı vermeyi yeğliyor..ama evde de deli gibi ders çalıştığına eminim..

- samimi değil yani..evet bence de..baksana zaten bi taraftan da müzik dinliyor..kulağındaki o şey bi kulak tıkacı değilse bişeyler dinliyor..

- sahi ben onu fark etmemiştim..doğru..müzik dinliyor olmalı..peki kapının yanında güneş gözlüklü deri kabanlı çatık kaşlı kadın için ne diyorsun..

- evet..o az önce yanımdaydı..burdan görebiliyor musun dudak makyajını..kalemle nasıl kalp şeklinde bi şekil vermiş dudaklarına..tamam biraz komik de olsa oldukça yaratıcı bi tarafı var ama bi kere bu hava o gözlükleri için hiç de uygun değil bu bir..kaşlarının çatık olması onun da az önceki çocuk gibi ya samimiyetsizliğine işaret ediyor olmalı ya da hâlâ başkalarınca alaya alınacağından endişe ediyor..tedirginliğini bununla açıklamak mümkün..şurda seyrek saçlı bi adam var..solda kızım hemen üç sıra önümüzde..cama yaslamış kafasını..

- uyuyan güzel mi..bi kere kesinlikle uyumuyor..muhtemelen sosyal fobik biri..kalabalıkta güvensiz hissediyor..kafasını kuma sokmak yaptığı şey..tabi dindar biri ise iş değişir ki dindar birine pek benzemiyor..baba şu çocuklu kadına dikkat ettin mi..

- evet..çocuk yapışmış gibi kadına..durmadan bişeyler soruyo..kadın seviyor oğlunu ama canından bezmiş sanki..kafası nerde Allah bilir..çalışan bi kadın olmalı..çocuk da özlüyor ya hafta sonu annesi onun..ama zavallı kadına oluyor olan..hafta içi iş hafta sonu bu velet..Allah sabır versin..asıl sen şu kısa tıknaz esmer adama bi bak bakalım..

- hmm zor bi adam seçtin baba yine..ne iş yapıyor acaba..taksici belki ya da nakliyeci..ama hiç belli olmaz..otel de işletiyor olabilir..insanları iyi tanıdığı anlaşılıyor..kimseye dikkat edip bakmıyor..rahat bi adam..mesela şimdi cebi çalsa rahatlıkla açıp bağırmadan..sakin sakin..yalnızmış gibi konuşabilir..evinde de sorun yok bence..eşi ile..varsa çocukları ile bişekilde anlaşmayı başarıyor..rahatlığı ordan biraz da..ama kesinlikle tehlikeli bi insan..gerektiğinde soğukkanlılıkla cinayet işleyebilicek bi tip..sıra sende..katilin yanındaki gözlüklü kravatlı adam..

 - o da somurtuyor ama hiç de öyle ciddi biri falan değil..yanında bi arkadaşı olsa durmadan gülebilir..kravatının kalitesizliği zannederim sürekli resmi giyinmediğinin işareti..memur değil bence..gözlerini göremiyorum ama..fıldır fıldır olmalı..hani kafasını çevirmeden her yanına bakan şu insanlardan biri o da..üniversite öğrencisi olabilir..staja falan gitmek için belki giyindi öyle..zararsız bi insan ama biraz kindar olabilir..fakir bi aileden geliyor olmalı..bi de aşık mı ne..gözleri ve omuzlarına dikkat ettin mi..ancak bi aşık taşır bu yaşta iki düşmüş omuz ile donuk ama hafif de olsa yanan iki çift gözü..kızım senin mi telefonun çalıyor..

- hay Allah..gerçekten benim telefonummuş..efendim oğlum..biz dedenle iki saate kalmaz döneriz..

www.alininteki.com

rss

Nükteli Sözler

Geçmiş

Mutlak kesin olan tek şey gelecektir; çünkü geçmiş sürekli olarak değişir. (Sırp Atasözü)
Devamını oku

Hayat ve intikam

Canımı yakanlardan intikam almayı düşünmedim hiç, hayat benden daha yaratıcı. (Simone de Beauvoir) 
Devamını oku

Yaran Facebook İletileri

Biz kazandık

Camide sünnet kılıyoruz. Yanımda bir adam ve küçük oğlu var. Çocuk bizi izliyor. Adam benden önce selam verince, çocuk: Babaa biz kazandık, dedi.
Devamını oku

Komik Gifler

Komik Yazılar

Tavuk karşıdan karşıya niçin geçer?

CEVAPLAR: René Descartes: Yolun öbür tarafına geçmek için. Eflatun: Kendi iyiliği için. Çünkü gerçek, öteki taraftadır. Aristoteles: Karşıdan karşıya geçmek tavuğun doğasında vardır. Karl Marx: Çünkü bu tarihsel olarak kaçınılmazdı. Hipokrat: Pankreasının aşırı salgısı nedeniyle. Martin Luther:...
Devamını oku

Mahkemelik hayvanlar

Belki komik ve mizahi değil ama acı da olsa gülümseten bir takvim yaprağı arkası yazısı paylaşmak istiyorum: Avrupa'da çok oldukları ve ortalıkta serbestçe gezdikleri için, yargılanan hayvanlar arasında domuzların sayısı kabarıktır. 1864'te Slovenya'da bir çocuğun kulaklarını kemirip yiyen bir...
Devamını oku

Bir çocuğun Ramazan günlüğü

1. Gün: Bugün evde bir acayiplik var. Herkes kahvaltıdan önce sessizce işine, okuluna gidiyor... Önce diyet yaptıklarını sanmıştım. Akşama doğru hepsi sessizleşiyor. Sofrayı hazırlayıp ezanı bekliyorlar. Başka zaman, susmak bilmeyen ablamın bu hâli içten içe güldürüyor beni. Niye böyle...
Devamını oku