Bize bizden gayri dost yok! XVIII

 

 

 -         merhaba rifat amca biz geldik..

-         hoş geldiniz gençler..merve ile kübra tamam..ama sizi çıkaramadım delikanlı..

-         evet tabi..ben ilk kez geliyorum..saim..bizim arkadaşlardan duydum..taksitle kitap satıyormuşsunuz..hem tanışır hem de hesap açarız diye takıldım bizimkilere..

-         rifat amca saim bizim sınıftan..

-         peki..memnun oldum..oturun bakalım ben de sizi izzet bey ile tanıştırayım..barış oğlum bize çay ver..

-          rifat amca nedim gürsel’in yeni romanı çıkmadı değil mi daha..

-         haftaya merve..reklamlarını dağıtımdan önce yapıyorlar ya artık..

-         kızım bişey sormama müsaade eder misiniz..

-         tabi buyurun izzet bey amca..

-         nedim bizim kuşaktan sayılır..eski marksist ateist..şimdilerde şirazeyi kaçırmış olsa da onu okumanız beni sevindiriyor..okuyun bunları tabi..hep aynı şeyleri okuyup ufkunuzu daraltmayın..her neyse..anlamakta güçlük çektiğim bişey var..sizler nasıl olup da hem üniversite tahsili alıyorsunuz..hem bizim rifat’ın dükkanının gediklisi oluyorsunuz hem de türban konusunda nineleriniz gibi davranmaya devam ediyorsunuz..

-         izzeeet..

-         ya hu ne var..çocuklarla konuşmak yasak mı..cidden merak ediyorum..

-         müsterih olun rifat amca..baş örtümüzle ilgi o kadar çok şey söylendi eylendi ki..izzet bey amcanın sorusu bişey değil..keşke herkes türlü yakıştırmalarla yaftalamadan önce  sorsa anlamaya çalışsa bizi..
haklısınız izzet amca..tam da ninelerimiz gibi davranıyoruz..aslında referanslarımız ninelerimizden daha eski..yaklaşık 1500 senelik bi tarihe ve hayat tarzına yaslanıyoruz..ve inanın köklerimiz ile gurur duyuyoruz..ruhumuz da bedenimiz de hala o kaynaklardan besleniyor..

-         kızım sen ilahiyat mı okuyorsun..benim sualin dini hiçbi budu yok..sen onlara inanıyorsun da ben teslise mi..yapmayın evladım..hemen gayr-i müslim muamelesine tabi kılıyorsunuz bizi..ayrıca ilahiyatçı hocalarınızdan bazıları da karşı değil mi sanki türbana..

-         ben ilahiyatta okumuyorum..diş hekimliği..

-         o daha fena..

-         izzetçim nesi fena ya hu..inanç ve düşüncenin mani olduğu bi bilim dalı olabilir mi..hekim ya da mühendis olmak için insanları düşünce ve kanaatlerine göre taksim edecek değiliz herhalde..öyle mi saim..

-         gidiyor saim’e soruyor..bozacı şıracı münasebeti işte..saim de şimdi kuran okumaya başlarsa şaşmam..

-         endişe etmenize gerek yok..emin olun okumam..kuran okumayı bilmiyorum zaten..

-         saim bizim sınıf arkadaşımız..genel olarak bizden çok farklı düşünüyor..ama bu duvarlar örmüyor aramıza..yani öyle sandığınız gibi kimseyi ötekileştirmiyor inançlarımız..ben dini bi gereklilik olduğuna inandığım için takıyorsam baş örtümü..saim de oligarşiye karşı olduğu için destekliyor olabilir bizi..ortak paydamız özgürlük..yani kimse bireysel düşünceleri ve inansal pratikleri için ayrıma konu kılınmamalıdır..

-         barıış..oğlum hani bizim çaylar..

-         çay may içicek halim kalmadı benim..bana müsaade..bu dükkan laiklik karşıtlığının odağı olmuş da haberimiz yokmuş..

-         latife yapıyorsun izzet..

-         eh bizim gibi totaliter jakobenlerin de latife yapmaya hâlâ hakkı varsa..

-         ilahi izzet..dünyada olmaz..bak çaylarımız da geldi..içelim ondan sonra gidebilirsin..

-         pekâlâ..en açık olanı benim..

-         buyur izzet..açık..laik ve en cumhuriyetçisinden..

www.alininteki.com

rss

Nükteli Sözler

Küçük isyanlar

Ara sıra çıkarılan küçük isyanlar, hükümetlerin sağlığını koruyan ilaçlardır. (T. Jefferson)
Devamını oku

Yaran Facebook İletileri

Biz kazandık

Camide sünnet kılıyoruz. Yanımda bir adam ve küçük oğlu var. Çocuk bizi izliyor. Adam benden önce selam verince, çocuk: Babaa biz kazandık, dedi.
Devamını oku

Komik Gifler

Komik Yazılar

Tavuk karşıdan karşıya niçin geçer?

CEVAPLAR: René Descartes: Yolun öbür tarafına geçmek için. Eflatun: Kendi iyiliği için. Çünkü gerçek, öteki taraftadır. Aristoteles: Karşıdan karşıya geçmek tavuğun doğasında vardır. Karl Marx: Çünkü bu tarihsel olarak kaçınılmazdı. Hipokrat: Pankreasının aşırı salgısı nedeniyle. Martin Luther:...
Devamını oku

Mahkemelik hayvanlar

Belki komik ve mizahi değil ama acı da olsa gülümseten bir takvim yaprağı arkası yazısı paylaşmak istiyorum: Avrupa'da çok oldukları ve ortalıkta serbestçe gezdikleri için, yargılanan hayvanlar arasında domuzların sayısı kabarıktır. 1864'te Slovenya'da bir çocuğun kulaklarını kemirip yiyen bir...
Devamını oku

Bir çocuğun Ramazan günlüğü

1. Gün: Bugün evde bir acayiplik var. Herkes kahvaltıdan önce sessizce işine, okuluna gidiyor... Önce diyet yaptıklarını sanmıştım. Akşama doğru hepsi sessizleşiyor. Sofrayı hazırlayıp ezanı bekliyorlar. Başka zaman, susmak bilmeyen ablamın bu hâli içten içe güldürüyor beni. Niye böyle...
Devamını oku