Garip ölümler

Ölüme nerede, nasıl yakalanacağımızı bilemiyoruz. Bi şekilde öleceğiz. Ama bazı ölüm şekilleri garip. ABD'li bir araştırma şirketi tarafından yapılan ve 192 ülkeyi kapsayan araştırmanın sonuçlarına göre çok basit görünen birçok olayda, can kaybı oluyor. Hepsi gerçek ve resmî kayıtlara geçmiş ilginç ölümlerden bazıları şunlar:

DÜĞME DİKERKEN: Her yıl, gömlek veya pantolon düğmesi dikerken ölenlerin sayısı 299. (Düğme dikerken mi öldüler yoksa düğme dikmek yüzünden mi burayı tam anlayamadım.)

AMPUL TAKARKEN: Her yıl, 2480 kişi, ampul değiştirirken elektrik çarpması sebebiyle ölüyor.

KASA GÖREVLİSİ: Her yıl ya soyguncuların kurşunu yahut müşterilerle tartıştıkları için 6500 görevli ölüyor.

TV ANTENİ TAKARKEN: Her yıl, çatıya çıkıp TV anteni takarken veya değiştirirken 1800 kişi, can veriyor. Çatıdan düşen ama ölmeyenlerin sayısı da 2 000 civarında. (Neyse ki anten çatıda değil, balkonda.)

OTO TAMİRCİSİ: Her yıl bu iş sektöründe, 900 kişi hayatını kaybediyor.

BOYA YAPARKEN: Her yıl 1100 kişi, boya merdiveninden düşerek ölüyor.

YANLIŞ İĞNE: Her yıl 33000 kişi, yanlış iğne sebebiyle ölüyor. (Şu oranlara bakarsak en çok iğne olurken tırsmamız gerekiyor.)
 

www.alininteki.com

rss

Nükteli Sözler

Küçük isyanlar

Ara sıra çıkarılan küçük isyanlar, hükümetlerin sağlığını koruyan ilaçlardır. (T. Jefferson)
Devamını oku

Yaran Facebook İletileri

Biz kazandık

Camide sünnet kılıyoruz. Yanımda bir adam ve küçük oğlu var. Çocuk bizi izliyor. Adam benden önce selam verince, çocuk: Babaa biz kazandık, dedi.
Devamını oku

Komik Gifler

Komik Yazılar

Tavuk karşıdan karşıya niçin geçer?

CEVAPLAR: René Descartes: Yolun öbür tarafına geçmek için. Eflatun: Kendi iyiliği için. Çünkü gerçek, öteki taraftadır. Aristoteles: Karşıdan karşıya geçmek tavuğun doğasında vardır. Karl Marx: Çünkü bu tarihsel olarak kaçınılmazdı. Hipokrat: Pankreasının aşırı salgısı nedeniyle. Martin Luther:...
Devamını oku

Mahkemelik hayvanlar

Belki komik ve mizahi değil ama acı da olsa gülümseten bir takvim yaprağı arkası yazısı paylaşmak istiyorum: Avrupa'da çok oldukları ve ortalıkta serbestçe gezdikleri için, yargılanan hayvanlar arasında domuzların sayısı kabarıktır. 1864'te Slovenya'da bir çocuğun kulaklarını kemirip yiyen bir...
Devamını oku

Bir çocuğun Ramazan günlüğü

1. Gün: Bugün evde bir acayiplik var. Herkes kahvaltıdan önce sessizce işine, okuluna gidiyor... Önce diyet yaptıklarını sanmıştım. Akşama doğru hepsi sessizleşiyor. Sofrayı hazırlayıp ezanı bekliyorlar. Başka zaman, susmak bilmeyen ablamın bu hâli içten içe güldürüyor beni. Niye böyle...
Devamını oku