Yüzyılın Mesleği E-Ticaret Uzmanlığı

       Günümüz şartlarında internetsiz hemen hemen hiç kimse kalmamıştır. Bunun nedeni teknolojik gelişmelerin cep telefonlarına yansıması ve herkesin internete rahatlıkla cepten girebilmesidir. Hızlı ve yüksek performanslı dokunmatik telefonların ceplere girmesiyle, artık dünya ile irtibata geçmek saniyelerimizi almaktadır. Bu gelişmeler, interneti hayatımızda daha kullanılır hale getirmiştir. E-ticaretin giderek artması ile birlikte, internet bankacılığının yaygınlaşması, sonuç olarak internet ticaretini artırmıştır. Bu gelişmeler, e-ticaret uzmanlığı mesleğini değerli kılmıştır.

         İnternetten bir çorabın dahi alındığı günümüzde, bir işletmenin e-ticarete yabancı kalması düşünülemez. Böyle giderse, internetten alışveriş oranı sürekli artacaktır. Avrupa ve ABD'de internet alışverişi %25, ülkemizde ise %50'dir. Ancak hiç durmadan bu oran yükselmektedir. Gelecekte, piyasalarda büyük bir yeriniz olmasını istiyorsanız, e-ticarete gereken önemi vermelisiniz.

 

 E-TİCARET UZMANI

 

        Uluslar arası veya ülke içerisinde, internet ticareti konusunda uzman olan kişilerdir. SEO, SEM, SMM, Affiliate Marketing, E-Mail Marketing, gibi platformları kullanabilen, bu konuda eğitim almış kişilerdir. Web tasarımı, Web hosting, ve e-ticaret kapasitesini artırma konularında uzman olan kişilerdir. Bir şirketin e-ticaret hacmini artırabilen kişilerdir. Bu konuda eğitim almışlardır. Yurt dışına çalışanlar için yabancı dil şartı aranır. e-mail çalışmaları, Web sitelerinin yeni yazılımlarla zenginleştirilmesi, müşteri potansiyelini artırma ve müşterilere rahatlıkla ulaşma, gibi konularda sürekli çalışmalar yapan, internet profesörleridir.

 

           Şirketlerin web sitelerini arama motorlarında ilk sıralara çıkarmak için, web sitelerinin seo çalışmaları yaparlar. Bu işte SEO eğitim almak şarttır. İyi bir SEO uzmanı, Analitik zekâya, Yazılım bilgisine ve Tasarım bilgisine sahip olmalıdır.

 

             Arama Motoru Pazarlama Yani Search Engine Marketing kısa adıl SEM olan çalışmada Google Advwords ile çalışılır. Şu anda en büyük pazarlama ağıdır. Bu çalışmalar, e-ticaret uzmanlığı ile uğraşanlar için gereklidir. Dijital pazarlama yöntemleri, e-ticaret uzmanlığı için önemlidir. Google Adwords reklamı herkes verebilir.

 

         SMM konusunda e-ticaret uzmanı kişiler, en ileri seviyede olmalıdır. Günümüzde en etkili silahlardan biri olan SMM yani Social Media Marketing (sosyal medya pazarlama), bütün firmaların ihtiyacı haline gelmiştir. Bu pazarlama şekilleri ile birlikte, internette, e- ticaret uzmanlarıyla çalışıldığında, en iyi neticeyi verebilir.

 

           E-Mail Marketing uygulaması, e-mail pazarlama şeklidir. Bu pazarlamada, doğru kişilere doğru zamanda doğru e-maili gönderebilme yeteneğidir. Bu yetenek de e-ticaret uzmanlarında vardır. Reklamlar herkes tarafından oluşturulabilir. Ancak uzman olan kişinin yapacağı iş, verim ve gelir bakımından, ödenecek tutar bakımından mutlaka farklı olur. Bu fark e-ticaret uzmanı kişilerin eğitiminden kaynaklanır.

 

           Affiliate Marketing uygulaması, Siteler vereceğiniz reklam işinin e-ticaret uzmanı veya dijital pazarlamacı tarafından yapılmasıdır.

 

 E-TİCARET UZMANININ FAYDALARI

 

       E-ticaret uzmanı olan kişiler, siteniz üzerinden en iyi satışları yapabilmeniz için, gerekli olan bütün materyallere sahiptirler. Bu materyaller, yukarıda saydığımız ve bir e-ticaret uzmanının bilmesi gereken her şeydir. E-ticaret sitesinin mükemmel olması, en iyi satışı yapması, müşteri potansiyelinin yüksek tutulması, Google'da yüksek sıralarda yarışması ve en iyi verimi vermesi e-ticaret uzmanlarının çalışmaları ile mümkün olmaktadır.

 

www.alininteki.com

rss

Nükteli Sözler

Çer çöp

İnsan bunalınca O'ndan başkasını çağırmaz. Ey Allah'ım, der. Ama dertten kurtulunca yine çer çöpe takılır. (Hz. Mevlânâ)
Devamını oku

Yaran Facebook İletileri

Biz kazandık

Camide sünnet kılıyoruz. Yanımda bir adam ve küçük oğlu var. Çocuk bizi izliyor. Adam benden önce selam verince, çocuk: Babaa biz kazandık, dedi.
Devamını oku

Komik Gifler

Komik Yazılar

Tavuk karşıdan karşıya niçin geçer?

CEVAPLAR: René Descartes: Yolun öbür tarafına geçmek için. Eflatun: Kendi iyiliği için. Çünkü gerçek, öteki taraftadır. Aristoteles: Karşıdan karşıya geçmek tavuğun doğasında vardır. Karl Marx: Çünkü bu tarihsel olarak kaçınılmazdı. Hipokrat: Pankreasının aşırı salgısı nedeniyle. Martin Luther:...
Devamını oku

Mahkemelik hayvanlar

Belki komik ve mizahi değil ama acı da olsa gülümseten bir takvim yaprağı arkası yazısı paylaşmak istiyorum: Avrupa'da çok oldukları ve ortalıkta serbestçe gezdikleri için, yargılanan hayvanlar arasında domuzların sayısı kabarıktır. 1864'te Slovenya'da bir çocuğun kulaklarını kemirip yiyen bir...
Devamını oku

Bir çocuğun Ramazan günlüğü

1. Gün: Bugün evde bir acayiplik var. Herkes kahvaltıdan önce sessizce işine, okuluna gidiyor... Önce diyet yaptıklarını sanmıştım. Akşama doğru hepsi sessizleşiyor. Sofrayı hazırlayıp ezanı bekliyorlar. Başka zaman, susmak bilmeyen ablamın bu hâli içten içe güldürüyor beni. Niye böyle...
Devamını oku